Barbele

Barbele zingt ‘recht uit het hart’

Als liedjesschrijfster en muzikant begeef ik mij in de wereld van muziek. Met mijn strakke gitaarspel en uniek krachtig stemgeluid weet ik mijn publiek te raken. Je zou haast kunnen zeggen dat muziek mijn leven is. Het doet zoveel en brengt energie en voldoening. Een aantal jaren geleden ontdekte ik dat ik prima zelf liedjes kan schrijven. Als try-out bracht ik een lied ten gehore bij mijn coverband maten. De rollende tranen die ik toen zag zeiden mij genoeg en gaven mij een bevestiging om door te gaan !

 ‘ Barbele treedt overal op ‘

De afgelopen jaren heb ik een aantal maal opgetreden tijdens het festival Palm Parkies, ben ik uitgeroepen tot artiest van de maand bij Omroep Drimmelen en ben te horen geweest bij diverse radiostations van Omroep Brabant tot bijvoorbeeld lokale omroep Haren FM. En stond in o.a. in theater de Boemel daar ben ik uitgeroepen tot een ‘ruwe diamant’.

Het grootste compliment wat ik ooit heb gekregen kwam van Gerard van Maasakkers hij vindt dat ik mijn liedjes mooi schrijf !

Samen muziek maken vind ik ook geweldig, daarom speel ik ook in een coverband. Met mijn bandmaten brengen we pop- en rockcovers ten gehore.

Repertoire

Naast dat ik covers breng heb ik een aardig aanbod van eigen werk.

‘Fly Away’ heb ik bijvoorbeeld geschreven voor een goede vriendin die haar vader verloor; het lied heb ik meerdere malen live bij een uitvaart ten gehore gebracht. Inmiddels heb ik het nummer in het Nederlands vertaald naar ‘Vlieg nu maar’.

‘The Hunt’ gaat bijvoorbeeld over mijn vakantieavonturen die ik in mijn tienerjaren beleefde met een goede vriendin door Zuid-Europa. ‘My Dear’ is een liefdeslied voor mijn zoontje. En het nummer ‘Heimwee’ staat op mijn Ep ‘Traveling light’ en is tevens uitgebracht op een verzamel CD ‘de beste singer-songwriters in het Nederlands’. ‘Vuur’ gaat over het missen van je geliefde terwijl diegene even weg is en blij zijn als diegene weer thuis is.

Timbre – Levensverhaal op muziek

Samen met uitvaartspreker Jeroen Hartel maken we levensverhalen omlijst met live muziekfragmenten als Timbre – het levensverhaal in unieke klankkleur –.  Zo combineren we ons talent om een passende levensloop met live muziek te maken tijdens een uitvaartdienst.

Genieten van mijn optredens doe ik enorm, het kan zijn van een blik uit mijn publiek, een lach of een traan of een mooi gesprek over muziek en hoe mijn lied iemand heeft geraakt.

Muziek is mijn leven. Je leert me natuurlijk nog beter kennen als je eens naar een van mijn optredens komt. Wellicht tot in een huiskamer, festival, theater, open podium, ceremonie, huwelijk, crematie of andere gelegenheid!

Kan ik je hart raken ?

foto: Ron van Dooren

Optreden Barbele bij Corenmaet Breda